Privacy Verklaring

MetCarien hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy verklaring willen wij heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

U verkoopt of verhuurt uw woning
Wanneer u metCarien inschakelt bij de verkoop of verhuur van uw woning, dan legt metCarien de volgende gegevens vast:

  • uw naam, adres en contactgegevens zoals uw telefoonnummer en e-mailadres
  • de reden van verkoop of verhuur, bijvoorbeeld groter wonen of verandering van werk
  • de datum van aanmelding van de woning en de periode dat de woning te koop of te huur staat of heeft gestaan
  • de omschrijving en kenmerken van de woning zoals de vraagprijs of huurprijs, het bouwjaar, de oppervlaktes en indeling, kadastrale gegevens en de WOZ-waarde
  • foto’s en video’s van de woning
  • de reden van een eventuele intrekking van de bemiddelingsopdracht
  • wanneer de woning is verkocht of verhuurd: de transactiegegevens zoals de verkoop- of verhuurprijs en de transactiedatum
  • overige informatie die u aan metCarien verstrekt

U bent op zoek naar een andere woning
Wanneer u metCarien inschakelt bij de aankoop of huur van een woning, dan legt metCarien de volgende gegevens vast:

  • uw naam, adres en contactgegevens zoals uw telefoonnummer en e-mailadres
  • het zoekprofiel waarin uw woonwensen zijn opgenomen
  • gegevens over uw huidige woning zoals de koop- of huurprijs
  • de reden van koop of huur, bijvoorbeeld groter wonen of verandering van werk
  • uw leeftijds- en inkomenscategorie en gezinssamenstelling
  • wanneer u een woning heeft gekocht of verhuurd: de transactiegegevens zoals de koop- of huurprijs en de transactiedatum
  • overige informatie die u aan metCarien verstrekt

U koopt of huurt een woning van iemand die gebruik maakt van metCarien
Wanneer u een woning heeft gekocht of gehuurd en de verkoper of verhuurder heeft zich laten bijstaan door metCarien, dan kan metCarien de volgende gegevens vastleggen:

  • uw naam, adres en contactgegevens zoals uw telefoonnummer en e-mailadres
  • gegevens over de woning die u heeft gekocht of gehuurd zoals het adres, kenmerken van de woning, de koop- of huurprijs en de transactiedatum
  • de reden van koop of huur
  • uw leeftijds- en inkomenscategorie en gezinssamenstelling
  • gegevens over uw oude woning zoals de koop- of huurprijs
  • overige informatie die u aan metCarien verstrekt 

Waar gebruikt metCarien deze gegevens voor?

U verkoopt of verhuurt uw woning of u bent op zoek naar een andere woning
MetCarien gebruikt uw gegevens om de bemiddelingsopdracht die u ons heeft verleend uit te voeren. Uw gegevens kunnen ook worden gebruikt:

  • om uw woning bij het publiek onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld op Funda, op de website van metCarien of in verkoopbrochures
  • om taxaties en andere waardebepalingen uit voeren (uw woning wordt alleen als referentiepand gebruikt)
  • voor het uitvoeren van analyses en rapportages zodat metCarien de dienstverlening kan verbeteren
  • voor het toezenden van informatie over producten en diensten van metCarien; als u zich hiervoor wilt afmelden dan kunt u hiervoor contact opnemen met ons.

U bent op zoek naar een andere woning
Wanneer u metCarien inschakelt bij de aankoop of huur van een woning of een bezichtiging doet bij een woning kunnen uw gegevens ook worden gebruikt:

  • om informatie toe te sturen omtrent andere woningen
  • om het uitvoeren van analyses en rapportages, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren
  • voor het opstellen van formele documenten; Koopakte, koopovereenkomst, (OTD) Opdracht tot dienstverlening of Taxatierapport

U koopt of huurt een woning van iemand die gebruik maakt van de dienstverlening van metCarien 
MetCarien gebruikt uw gegevens om contact met u te onderhouden, bijvoorbeeld om u de koopovereenkomst toe te sturen. Uw gegevens kunnen ook worden gebruikt:

  • voor adviesdoeleinden, wanneer u daarom heeft verzocht
  • voor het uitvoeren van analyses en rapportages zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren
  • voor het opstellen van formele documenten; Koopakte, koopovereenkomst, (OTD) Opdracht tot dienstverlening of Taxatierapport

Beveiliging en bewaartermijn
MetCarien zal ervoor zorgen dat uw gegevens adequaat worden beveiligd zodat uw gegevens worden beschermd tegen ongeautoriseerd gebruik, ongeautoriseerde toegang, wijziging en onrechtmatige vernietiging. Uw gegevens worden bewaard zo lang als noodzakelijk voor de hierboven aangegeven doeleinden of voor zover dit noodzakelijk is voor de naleving van wettelijke verplichtingen en voor het oplossen van eventuele geschillen.

Inzage, correctie en verwijdering
Verzoeken tot inzage, correctie of verwijdering van gegevens te richten aan metCarien onder vermelding van uw naam en adres. MetCarien zal in beginsel binnen vier weken op een verzoek tot inzage of correctie verzoek reageren. In geval van een verzoek tot verwijdering zal ons makelaarskantoor de betreffende persoonsgegevens zo spoedig mogelijk verwijderen, tenzij en voor zover de wet verplicht om de betreffende persoonsgegevens te bewaren of er (andere) dringende redenen zijn die zich tegen verwijdering verzetten.

Klachten
Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen?
MetCarien neemt uw privacy erg serieus. Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons makelaarskantoor.

Call Now Button