Verkocht

Koningslaan 54

1406 KH Bussum € 2.495.000,- k.k.
 • 1934

  Bouwjaar
 • 316 m2

  Wonen
 • 8

  Aantal kamers
 • 1.250 m2

  Perceel

Beschrijving

Het huis ‘De Wegwyzer’ staat op een superlocatie in een van de mooiste lanen van het Spiegel. Dit prachtige en lichte huis met gevoel voor verhoudingen staat op een ruim perceel van 1.250 m2.
Met een woonoppervlakte van 316 m2 met 5 slaapkamers en 3 badkamers, woonkeuken en bijkeuken, werkkamer, chill-ruimte, wijnkelder, veel verkeersruimte, een grote tuin, een garage en 2 schuren, is dit het ideale gezinshuis voor een levendig gezin en zeer geschikt voor een woon-werkcombinatie. (Tuin)feesten, diners, vrienden, logees, het kan allemaal.

De huidige bewoners hebben het huis (gebouwd 1934) in 2010 zeer gedegen verbouwd en vergroot. Electra en groepenkasten zijn vernieuwd, plafonds en wanden gestukt en het houtwerk is geschilderd. In de ramen zijn de oorspronkelijke roeden weer teruggebracht. De originele luiken zijn gerestaureerd. De woonkeuken en badkamers zijn vernieuwd. Op de eerste verdieping is een deel uitgebouwd waarmee het aanzicht van de achtergevel in balans is gebracht. Alles met gevoel voor stijl en kwaliteit. Je hoeft niets meer aan dit huis te doen.

Het Spiegel is de mooiste en meest groene en gewilde buurt in Bussum. Kindvriendelijk, ruim opgezet en dichtbij goede scholen, vele sportclubs, winkels, restaurants en natuur. Het NS-station Naarden Bussum ligt op loopafstand en brengt u in 20 minuten in Amsterdam. Ook de International school in Hilversum is gemakkelijk te bereiken.

Indeling

Begane grond
Via een sfeervolle veranda geeft de voordeur toegang tot een ruime hal met garderobe. De hal biedt toegang tot de werkkamer, de trap naar boven, kelder, wc en de woonkeuken.
De keuken is het kloppend hart van het gezinsleven. De kasten zijn gemaakt van massief eiken met handgrepen in de vorm van een tak. Het aanrechtblad is van natuursteen. De eettafel met ingebouwde bank tegen de muur is een gezellige plek voor ontbijt, lunch en diner.
De vloer van travertijn loopt vanuit de hal via de keuken door naar het overdekte terras. En door de openslaande deuren is de overgang van binnen naar buiten heel vanzelfsprekend.

Bij binnenkomst in de hal vallen meteen de grote dubbele deuren naar de zit- en eetkamer op. Ze nodigen uit om binnen te komen. De eetkamer en de zitkamer zijn verbonden in een ruimte en hebben toch ieder hun eigen configuratie. De eetkamer ligt aan de voorzijde met ruim uitzicht op de voortuin. De zitkamer ligt aan de achtertuin en heeft rond de open haard een grote schouw waarin het travertijn terugkomt. Aan beide zijden van de open haard zijn ingebouwde (boeken-)kasten. Op de vloer ligt licht eiken visgraatparket. Door de openslaande deuren stap je ook hier het overkapte terras op.

De werkkamer ligt aan de voorzijde van het huis, naast de eetkamer. Er is een deur vanuit de hal en een verbinding door dubbele deuren tussen de werk- en de eetkamer. Op de vloer ligt hetzelfde visgraatparket als in de eet- en zitkamer. Tegen het raam met prachtig uitzicht op de voortuin is een lang ingebouwd bureau gemaakt. Ook is hier een aansluiting voor de televisie. Een tuindeur geeft toegang tot de voortuin.

1e verdieping
Ongestoorde nachtrust vind je in de ruime ouderslaapkamer met een aantal aangrenzende vertrekken: een ruimte met ingebouwde kasten waar kleding en linnengoed een mooi geordende plek hebben, een badkamer met een regendouche, dubbele wastafel met lades en een ligbad. De vloer, wanden en ombouw zijn van marmer. En dan is er nog een lichte aangrenzende ruimte waar een bureau staat en een deur naar het balkon is. De kamer heeft veel ramen die uitkijken op de achtertuin. Je hebt hier veel privacy aangezien de achtergelegen huizen op vrij grote afstand staan en verscholen liggen achter het groen.
Op deze verdieping is er nog een 2e en 3e slaapkamer en een 2e badkamer met inloopdouche, wastafel en mooi vormgegeven plaats voor de wasmachine en droger. De wanden en ombouw van de wasunits zijn van Belgisch hardsteen. En er is een aparte wc.

2e verdieping
Op deze verdieping liggen de 4e en 5e slaapkamer. En een 3e badkamer; die is wat kleiner maar even praktisch ingericht met douche, wastafel en wc.
De 4 slaapkamers voor kinderen (en/of gasten of au pair) zijn allemaal ruim genoeg voor een bed, bureau, boeken, speelgoed en kleding.

Kelder
In de kelder bevindt zich een droge wijn- en voorraadkelder met toegang tot kruipruimte

Tuin
De tuin rondom het huis is onderhoudsvriendelijk aangelegd met veel groen en ruimte zonder al te veel hoge bomen. De zonligging op het west-zuidwesten maakt dat er veel licht is. De ochtendzon schijnt op het terras achter in de tuin, de avondzon staat tot laat op het perfect gelegen terras. Al heel vroeg in het voorjaar kan je hier aangenaam buiten zitten. Maar in de zomer is er ook voldoende schaduw om koel te blijven.

Chillruimte in de garage
In de garage is voor de kinderen een heerlijke chillruimte gemaakt. Maar zonder moeite is deze ruimte ook weer te gebruiken als garage.

Achter het huis staan twee ruime schuren voor tuingereedschap, tuinmeubels, gereedschap of opslag. Aan de voorzijde van het huis, voor de garage, is een carport waar fietsen geparkeerd kunnen worden.

Historie
De Wegwyzer werd gebouwd is 1934 en kreeg toen huisnummer 54A (nu 54). De eerste bewoner was de heer J.A. Sleeswijk met zijn gezin. Hij was uitgever van onder meer toeristische kaarten en zak-atlassen voor ‘wandelaars, wielrijders en automobilisten’. Dat verklaart de gevelsteen met de naam: ‘De Wegwyzer’. Een bijbehorende voetnoot: ‘Vanuit dit veilige huis kan men zijn levenspad vinden.’* Alleen al vanwege die tekst is dit een geweldig huis voor een gezin met opgroeiende kinderen.

*Citaat uit Spiegelschrift (nr. onbekend)

Vragen?

Carien heeft vast en zeker het antwoord!

metCarien makelaar in 't Gooi Carien ter Haar de Bruijn

Reviews

Met haar bouwkundige achtergrond, kennis van de woningmarkt en gesprekken ‘met Carien’ hebben we snel ons nieuwe thuis gevonden.

Gekocht in opdracht van heer W. Boerma Blaricum Meer reviews

metCarien staat voor u klaar

Bel ons of vul het contactformulier in.

Neem contact op