Wilt u weten wat uw woning waard is? lees hier meer.

menu

Nieuw taxatierapport komt eraan

Woningtaxateurs gaan met het nieuwe model taxatierapport werken.

Per 1 juli 2021 komt er een nieuw model taxatierapport. In het nieuwe model is er meer aandacht voor duurzaamheid en de bouwkundige staat van de woning. Consumenten hebben bij dit nieuwe model meer baat.

De taxatiebranche en geldverstrekkers slaan hun handen ineen om de kwaliteit van woningtaxaties naar een hoger niveau te tillen.

Meer aandacht gaat uit naar duurzaamheid en de bouwkundige staat van de woning. Het taxatierapport vervangt echter niet de bestaande bouwkundige keuring. Consumenten krijgen wel een indicatie van de bijkomende kosten op het gebied van verduurzaming, onderhoudskosten, eventuele funderingsproblematiek en overige bouwkundige gebreken van de woning. Ook kunnen zij nagaan in hoeverre de woning voldoet aan de eisen die het klimaatakkoord voor de toekomst stelt.

Voor geldverstrekkers is de indicatie van bijkomende kosten waardevol. Zij kunnen bij het verstrekken van de hypotheek nagaan of aan alle voorwaarden wordt voldaan en zij krijgen zo beter inzicht in mogelijke financiële risico’s. Bovendien kunnen zij meer maatwerk leveren met een op de consument én woning toegespitst financieringsplaatje.

Lekker leesbaar
Het modeltaxatierapport werd niet alleen inhoudelijk opgewaardeerd, ook de leesbaarheid is sterk verbeterd. De teksten zijn in begrijpelijke taal geschreven, zodat consumenten het rapport eenvoudiger kunnen interpreteren.

 

©2024 metCarien BV